Välkommen – Tillsammans hjälper vi!

Pingstkyrkans Second Hand är en klassiker i Falköping. Sedan 1993 har våra dörrar stått öppna för såväl inlämning som handel och vi har sammanlangt skickat ut mångmiljonbelopp till behov runt om i världen. Tänk vad fint att samtidigt som man handlar något till sig själv kunna hjälpa andra i stora behov! Sällan har uttrycket win-win passat bättre.

Vårt arbete kan sammanfattas i tre ben:

Bistånd  

Få saker du kan göra har så tydlig koppling till att hjälpa en annan människa, som att handla på Second hand. Idén bakom affären grundar sig i viljan att kanalisera hjälp till grupper som inte har det lika gott ställt som de flesta av oss i Sverige. Därför går vinsten helhjärtat till just dessa. Bland annat skickas sändningar kontinuerligt till Rumänien, men vi följer även de aktuella skeendena i världen och skickar pengar till bland annat katastrofområden.

Miljö 

I vårt slit- och slängsamhälle behöver vi fundera hur vi ska ta tillvara på de resurser som vi har ansvar för. Second hand är platsen där gamla saker kan få nytt liv. En vara kan på så sätt få vara till glädje för fler individer och i samma andetag sparar vi på jordens resurser. 

Socialt engagemang

På Second hand har vi många frivilliga händer. Vi är en mötesplats för frivilliga som ser det som en viktig del av livet att tillsammans göra en skillnad för andra. Vi vill vara en del av vår byggd och stärka nätverken, för tillsammans kan vi göra så mycket mer.

 

Öppettider 

 

Tisdagar och torsdagar kl 11 – 19. 

  • Butiken är öppen för max 35 personer samtidigt.
  • Om det blir kö, så ordnar vi så att du kan hålla avstånd.
  • Tänk på att inte komma hit om du känner minsta sjukdomssymtom.
  • Handla med hänsyn!

Inlämning:

Måndag – Fredag  8-12

Tisdag 17-19

 

Välkommen!

Skriv gärna ett meddelande till oss nedan via formuläret.

(De meddelande som vi får fredag-söndag läser vi på måndag)