Stängt tills vidare

Vi har beslutat stänga vår butik tills vidare på grund av de rådande omständigheterna. Folkhälsomyndighetens senaste besked om förbud för folksamlingar på mer än 50 personer omfattar förvisso inte butiker, men i de kommentarer som myndighetens företrädare gett kring läget har det tydligt framgått att de vädjar om funderingar och beslut utifrån vad som är lämpligt, inte bara vad som är lagligt. 

Vår bedömning är att sättet vi är butik på, med starkt kötryck vid öppning samt ofta mycket folk i en relativt trång butik, gör att vi inte kan fatta något annat beslut i dagsläget. Så här långt under denna Coronakris har det varit möjligt att ha öppet, men utifrån de nya skärpta förbuden samt vädjanden till samhället att om möjligt ta ansvar även därutöver så har vi bestämt att stänga tills vidare, vilket gäller både butiken och inlämningen. 

Det är ett tråkigt beslut, dels för att det innebär att den sociala verksamhet som vår butik är tvingas till en paus men framförallt för att den nyttiga verksamhet vi bedriver – som kombinerar miljövänligt återbruk med biståndshjälp utöver världen – stannar upp. Vår ambition är att så fort som möjligt öppna verksamheten igen, både för Falköpings och världens skull. Just nu får dock ett annat ansvar, det att hjälpa till med att bromsa smittospridningen, stå i första rummet. 

Per Moensjö, föreståndare Second Hand
Carl-Henric Jaktlund, föreståndare Pingstförsamlingen

Välkommen – Tillsammans hjälper vi!

Pingstkyrkans Second Hand är en klassiker i Falköping. Sedan 1993 har våra dörrar stått öppna för såväl inlämning som handel och vi har sammanlangt skickat ut mångmiljonbelopp till behov runt om i världen. Tänk vad fint att samtidigt som man handlar något till sig själv kunna hjälpa andra i stora behov! Sällan har uttrycket win-win passat bättre.

Vårt arbete kan sammanfattas i tre ben:

Bistånd  

Få saker du kan göra har så tydlig koppling till att hjälpa en annan människa, som att handla på Second hand. Idén bakom affären grundar sig i viljan att kanalisera hjälp till grupper som inte har det lika gott ställt som de flesta av oss i Sverige. Därför går vinsten helhjärtat till just dessa. Bland annat skickas sändningar kontinuerligt till Rumänien, men vi följer även de aktuella skeendena i världen och skickar pengar till bland annat katastrofområden.

Miljö 

I vårt slit- och slängsamhälle behöver vi fundera hur vi ska ta tillvara på de resurser som vi har ansvar för. Second hand är platsen där gamla saker kan få nytt liv. En vara kan på så sätt få vara till glädje för fler individer och i samma andetag sparar vi på jordens resurser. 

Socialt engagemang

På Second hand har vi många frivilliga händer. Vi är en mötesplats för frivilliga som ser det som en viktig del av livet att tillsammans göra en skillnad för andra. Vi vill vara en del av vår byggd och stärka nätverken, för tillsammans kan vi göra så mycket mer.

 

Öppettider

 

Stängt tills vidare

Butiken:

Tisdagar 16-19
Torsdagar 11-14
Lördagar 10-13

Inlämning :

Mån – Fre 8-12
Mån – Tis 17-19

 

Hämtning:

Vi hämtar möbler, men också mindre prylar i påsar eller kartonger.
All hämtning sker efter överenskommelse på telefon

Ring oss på 0515-80922

Tack för förtroendet!