Alpha online

Hur bygger man ett hållbart liv?

Vid sidan om de vardagliga frågorna – Hur ska jag klä mig? Vad ska jag äta? Vad ska jag se på tv? – så finns de större där: Vad är meningen med livet? Vad händer efter döden? Alpha är en grundkurs i kristen tro som hålls över hela världen, rakt igenom variationer av kyrkor och samfund. Över åtta veckor lyfts frågor som ”Vem är Jesus och varför behövde han dö?”, ”Hur och varför ska jag be och läsa Bibeln?”, ”Hur ska jag göra det bästa med resten av mitt liv?” och ”Vad ska jag med kyrkan till?”.

Alpha består traditionellt av tre delar: Mat, film utifrån dagens tema och sedan avslutningsvis samtal i smågrupper där alla åsikter och frågor är tillåtna (och där man förstås väljer själv om man vill prata eller inte).

Ett rymligt rum kring livets stora frågor, det är Alpha.

Sedan pandemins utbrott 2020 arrangeras det även Alphakurser online, allt innehåll (förutom maten, av förklarliga anledningar…) är detsamma men med skillnaden att du kan delta från ditt eget hem eller varhelst du befinner dig. Allt du behöver är en dator eller liknande.

Vår nästa kurs startar hösten 2021, då är du inbjuden att varje vecka lyssna och samtala kring hur man bygger ett hållbart liv.

Anmäl dig genom att fylla i namn och mailadress här nedan så får du ett mail inom kort med länk till Zoom där Alpha kommer att hållas (och du väljer förstås själv om du vill fullfölja kursen eller inte, man förbinder sig inte till att gå hela Alpha).

Kursen är kostnadsfri. Välkommen med!