20121015-145215.jpg

Det var med stor hunger och spänd förväntan som jag gick till kyrkan och kom till en överfylld kyrksal. Vi fick faktiskt öppna upp till sidosalen för att få plats. Pastor Yun från Kina (Den himmelske mannen) predikade. Han har varit med om mäktiga mirakler och lever ett liv i Den Helige Andes kraft också idag. Med honom var också Pelle Karlsson en välkänd pingstsångare som skrivit många kända sånger från 70talet och framåt.
Ljus i öster var med och berättade om vad Gud gjorde i Kina och Nordkorea. Det var mycket intressant och uppmuntrande samtidigt utmanande eftersom behoven där är enormt stora.
Det är svårt att referera till mötet eftersom det i stort sett var vittnesbörd om vad Gud gjort i pastor Yun’s liv. Några saker utöver vittnesbörden som jag tog till mig var:

1 Låt inte ditt förflutna stoppa dig, du får själv fundera på hur det talar in i ditt liv, men det är viktigt att inte fastna i det som varit hur jobbigt eller bra det än varit.
2 Jesus sade till lärjungarna att vänta på Den Helige Ande för kraft sedan skulle de gå ut. Vi får inte fastna i fel frågor, lärjungarna undrade när Israels riket skulle upprättas. Svaret var att de inte skulle veta exakt tider och stunder men… När den Helige Ande kommer över en skall ni få kraft och bli vittnen” (apg1)
3 Yun’s hunger, överlåtelse och kärlek. Vi behöver vara hungriga, överlåtna och fyllda av kärlek.
4 Det ligger en kraft i bibelordet och inte i förståelsen av det. Han menade att ordet/Bibeln har kraft oavsett om du inte förstår det.

20121015-145140.jpg