Konfirmation 2018/2019

Vår konfirmation riktar sig till ungdomar i årskurs 8. Alla är välkomna, man behöver varken vara medlem i någon kyrka, ha en egen tro eller vara döpt för att konfirmera sig hos oss.

Årets konfirmation inleds med ett övernattningsdygn fredagen den 12 oktober (från klockan 18 på fredagen till omkring klockan 9 på lördag morgon). Därefter är det första ordinarie tillfället onsdagen den 17 oktober klockan 16.30-18.00 och rullar därefter det på den veckodagen och tiden: Onsdagar 16.30-18.00.
Ett juluppehåll blir det innan vårterminen rullar på med träffar samma veckodag och tid.

Det finns möjlighet för konfirmanderna att komma tidigare och spela biljard, pingis, slappa eller ta ett mellanmål/fika efter skolan om de så vill. Från klockan 15.30 är det bara att ramla in, kanske passar det en del bättre att åka direkt till kyrkan från skolan.

Konfirmationen syftar till att ge en god inblick i vad kristen tro är och lär om världen, Gud och människan. Vid sidan om mer klassiska föreläsningsdelar används värderingsövningar, lekar, filmklipp och annat för att illustrera och lära ut på ett kreativt, kul och lärorikt sätt. För att hjälpa konfirmanderna att förstå sånt som annars kan vara svårt att ta till sig kommer det regelbundet göras liknelser till fotbollsvärlden, pratar vi om Bibeln exempelvis så kanske vi jämför den med taktikpärmen som en fotbollspelare kan kolla i för att förstå hur den ska spela. På samma sätt är Bibeln tänk att kunna fungera för oss människor kring hur vi ska leva och vara mot oss själva, andra och varandra.

I konfirmationsåret ingår några gudstjänstbesök i Pingstkyrkan, en eller ett par per termin. Söndagen den 26 maj klockan 11.00 är det konfirmationsgudstjänst dit familj och vänner är varmt välkomna och helgen dessförinnan – 16-20 maj – planerar vi för en avslutningsresa till Milano för att hålla våra sista konfalektioner, besöka en internationell kyrka, gå på en fotbollsmatch – och förstås bada, shoppa och massa annat kul.

Konfirmationen är kostnadsfri men övernattningsdygnet och eventuella andra utflykter (kanske drar vi och kör laserdome eller liknande någon gång) sker till självkostnadspris. Milanoresan försöker vi samla in en del pengar till och söka bidrag för så att priset pressas ner till omkring 3000:- inklusive flyg, boende och matchbiljett.

Vill du vara med på årets konfirmation? Anmäl dig i dag till Info@pingstkyrkan.nu.

Har du frågor? Maila till ovanstående adress eller ring någon av de ansvariga:

Veronica Lorentzon: 070-7664252

Carl-Henric Jaktlund: 0765-382494