KONFIRMATION

Konfirmation 2020

Vår konfirmation riktar sig till ungdomar i årskurs 8. Alla är välkomna, man behöver varken vara medlem i någon kyrka, ha en egen tro eller vara döpt för att konfirmera sig hos oss.

Kommande konfirmation kommer att koncentreras till vårterminen 2020, med start tisdag 14 januari. Grundtanken är samling varje tisdag klockan 16-17 – med kyrkan öppen och tillgänglig såväl innan (från klockan 15) som efter med pingis, biljard med mera. Mellanmål serveras varje gång så det går utmärkt komma direkt från skolan.

Vi har uppehåll sport- och påsklovsveckorna.

Konfirmationen syftar till att ge en god inblick i vad kristen tro är och lär om världen, Gud och människan. Vid sidan om mer klassiska föreläsningsdelar används värderingsövningar, lekar, filmklipp och annat för att illustrera och lära ut på ett kreativt, kul och lärorikt sätt. För att hjälpa konfirmanderna att förstå sånt som annars kan vara svårt att ta till sig kommer det regelbundet göras liknelser till fotbollsvärlden, pratar vi om Bibeln exempelvis så kanske vi jämför den med taktikpärmen som en fotbollspelare kan kolla i för att förstå hur den ska spela. På samma sätt är Bibeln tänk att kunna fungera för oss människor kring hur vi ska leva och vara mot oss själva, andra och varandra.

Fotbollsillustrationerna kommer varken vara så frekventa eller djupgående att man måste vara kunnig eller intresserad av fotboll för att gå konfirmationen.

I konfirmationen ingår några gudstjänstbesök i Pingstkyrkan. Söndagen den 31 maj klockan 11.00 är det konfirmationsgudstjänst dit familj och vänner är varmt välkomna och dessförinnan – troligtvis 15–17 maj eller 15-18 maj – planerar vi för en konfirmationsresa. Vart den går är i dagsläget inte helt fastslaget men troligtvis blir det London där vi kommer besöka internationella kyrkor, ha våra sista lektioner, kolla in världsstaden London samt en del annat.

Konfirmationen är kostnadsfri men eventuella utflykter (kanske drar vi och kör laserdome eller liknande någon gång) sker till självkostnadspris. Resan försöker vi samla in en del pengar till och söka bidrag för så att priset pressas ner till som allra högst 5000:- inklusive flyg, boende, mat och entréer. Vi gör allt vi kan för att hitta så billiga flyg, boenden etc som möjligt för att hålla priset nere.

Vill du vara med på konfirmation? Anmäl ditt intresse redan i dag

Har du frågor? Maila eller ring någon av de ansvariga:

Carl-Henric Jaktlund

Föreståndare