Ingemar Olsson och Nya Stadens storband

Musikaliskt fyrverkeri med Ingemar Olsson och storband i Falköping!

Det blir ett musikaliskt fyrverkeri med konsert med pop-rock artisten Ingemar Olsson tillsammans med Nya Stadens Storband. Denna konsert kommer vara lördagen den 10 september i Pingstkyrkan i Falköping.

Ingemar Olsson är känd för många genom musikalen Pappa och sången ”Du vet väl om att du är värdefull”, Carola har spelat in den två gånger och den kom under 80-talet även in i Den svenska psalmboken. Andra exempel på artister som tolkat honom är rapparen Petter som gjort ”Sköna människor”.

Turnerat över hela världen

Ingemar Olsson han har även under många år komponerat pop och rock med inslag av gospel. Han har turnerat över hela världen och även skrivit två böcker Tro, pop och kärlekoch Utvisningenoch haft fyra låtar med på Svensktoppen. Ingemar är aktuell med albumet Nytolkat som kom förra året, en nyinspelning av låtarna från skivan Helhjärtatfrån 1971.

Nya Stadens storband

Ingemar kommer göra konserten tillsammans med Nya Stadens storband som har sin hemvist i Lidköping, även om musikerna kommer från hela Västergötland. De har regelbudet spelat med olika artister i Pingstkyrkan i Falköping tidigare, med namn som Samuel Ljungblahd och Ole Börud. Nya Stadens storbands repertoar sträcker sig från funk till mer sakrala verk av Duke Ellington. Det blir ett spännande musikaliskt möte där rockpoetens texter möter storbandets sväng, den 10 september i Falköping.