CaminulFelix

Dagens möte hade stort fokus på CaminulFelix som är ett arbete med utsatta barn i Rumänien men de har även arbete på nya fält. Som församling understödjer vi Lars och Lisa hörnberg som leder arbetet där. Med sig hade från Rumänien hade de en ungdomskör som sjöng. Predikan var en vittnesbörds predikan om några av de liv som blivit förvandlade genom att få komma in i en kristen familj som älskar dem. Och det var en pastor från Rumänien som predikade på engelska tolkad till svenska av Lars. Vi hörde också två rörande vittnesbörd från en tjej och kille som fått förmånen att komma in i en varm kristen familj vilket totalt förvandlat livsförhållandena för dem.

Själv grät jag mig igenom gudstjänsten när jag bara såg dem och visste hur det kommit ”hem” från hämska omständigheter och liv med stor brist på kärlek. Kristna har från antikens tid alltid haft en av de viktigaste uppgifterna att hjälpa de fattiga och utsatta tillsammans med predikan.