Annika Östberg

20131014-091832.jpg
Efter att Samuel, pastorn i åsarps pingstkyrka hälsat välkommen sjöng spelade Emanuel Andersson en sång. Det var ca 800 personer som tryckt sig in i kyrkan för att lyssna till Annika Ö. Kyrkan var helt full i både huvudsalen och sidutrymmen som gymnastiksal. Det blir en speciell stämning när så många besökare kommer. Dels skärper sig alla extra och man märker också hur ledarroller träder fram. Det finns många tjänst villiga och alla verkade göra sitt yttersta för att allt skall bli bra.

Annika berättade allt från hennes livs start i Sverige och Hässelby till idag.
Att sammanfatta hennes vittnesbörd känns lite svårt här men, det var mycket intressant med flera kopplingar till varför hon hamnade där hon hamnade. Givetvis också hur hon kom ut. När hon berättade verkade alla vara väldigt intresserade och det märktes genom tystnaden i lyssnandet.
Jag tror att hennes vittnesbörd om förlåtelse från Gud och resa tillbaka, liknar Guds omsorg om oss. Precis som Jesus vill upprätta oss och ser oss utifrån den innersta person vi är och inte främst vad vi gjort. I det finns möjlighet till omvändelse och ett nytt liv i Jesus. Jesus förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet.