Adventsgudstjänst

20131201-143351.jpg
Denna högtidliga kyrkosöndag började Gudstjänsten med ”bered en väg för herran” till orgeltoner.
Det var pampigt och högtidligt och passade speciellt vid advent. Sedan sjöng vår fantastiska kör Kefas som alltid skapar stämning och mötesstämning. Jag får ofta lust att ”svänga på rumpan” när Kefas tydligt proklamerar Jesus med bra komp.
Alla som fyllt tio år fick som vår tradition säger en egen bibel av församlingen. Den möjligheten finns för alla som är tio år och har anslutning till församlingen på något sätt, medlem eller ej.

20131201-143653.jpg
Söndagsskolan representerades av tre ledare Linda, Lisa och Maja som var utklädda till änglar. Det började öva rösterna men fick ta med sig barnen ut för att fortsätta på söndagsskolan.

20131201-143443.jpg

20131201-143453.jpg
Kyrksalen har fram till denna söndag varit lite kal. Men till första advent var två nya konstverk på väggarna klara samt en altar bonad av ull gjord av och med lokala förmågor.

20131201-143857.jpg
Kyrka har nu fått lite mer klass och utsmyckning, personligen tycker jag att det upplysta korset var en snyggt och modern utsmyckning.

20131201-143937.jpg
Tomas Henning predikade utifrån Lukas 4 när Jesus predikade i nasarets synagoga.
Jag(Tomas Jonsson) fick illustrera Jesus i bemärkelsen av att växa upp i nasaret och återvända med ett budskap, som i Jesu fall inte enbart togs emot väl pga att han var ”Josefs son”. Eftersom jag växte upp i falköping och utbildade mig, skaffade familj och komm tillbaka. Lite obekvämt var det att stå där speciellt när man jämnförs/illustrerar Jesus. I ljuset av Jesus blir man själv väldigt vek. Men i genom tron på Jesus får vi alla ta del av hans uppståndelse och liv.
Det var många besökare denna advents söndag>

One thought on “Adventsgudstjänst

• sön 29 december at 20:27
    Permalink

Är så uppbyggligt att kunna ta del av det som händer i kyrkan. Tack T.Jonsson för arbetet du lägger på detta. Jag tror att det betyser vår kyrka för många på ett positivt sätt.